Üst Menu
Search
Generic filters

Ana Menu

Çağın Polisi Dergisi Şiir Yarışması Ödül Gecesi Muhteşemdi

124. (nisan)_008 124. (nisan)_009 124. (nisan)_010 124. (nisan)_011Çağın Polisi Dergisi tarafından Türk Polis Teşkilatı’nın 167. Kuruluş Yıldönümü vesilesiyle düzenlenen Polis konulu şiir yarışmasının ödül töreni, 14 Nisan Cumartesi gecesi Ankara Polis Moral Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirildi.

          Oldukça kalabalık bir davetlinin katıldığı gecede, şiir yarışması ödül takdimi ve şiir dinletisinin yanı sıra, emniyet kökenli önceki Milli Savunma Bakanı Nevzat Ayaz, Emniyet Eski Genel Müdürü Emekli Vali Yılmaz Ergün, yine emniyet kökenli valilerden Orhan Taşanlar, Emekli Emniyet Müdürü Kurucu Meclis Üyesi AvniMüftüoğlu, TEMÜD-DER Genel Başkanı Barbaros Hayrettin Aydın ile TEMÜD-DER üyesi, emekli emniyet müdürleri oldukça sıcak bir kaynaşma içerisinde bol bolsohbet ederek hasret giderdiler.

                TEMÜD-DER Genel Başkanı

                 Barbaros Hayrettin AYDIN

          Gecenin açılış konuşmasını yapan Barbaros Hayrettin Aydın “Türkiye Emekli Emniyet Müdürleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin yayın organı olan Çağın Polisi Dergisi’nin Türk Polis Teşkilatının 167. Kuruluş Yıldönümü  münasebetiyle düzenlediği şiir yarışmasının ödül törenini onurlandırdığını için hepinizehoşgeldiniz diyor ve saygılar sunuyorum. Bu yıl, TEMÜD-DER olarak 10 Nisan Polis Bayramı’nda bir ilki gerçekleştirmiş olduk. Düzenlediğimiz şiir yarışmasını  hemteşkilatımıza hem de 81 ilde bütün vatandaşlarımıza duyurarak geniş bir katılım sağladık. 1104 kişi polis hakkında şiir yazdı. Bunlardan 993’ü jüri tarafından değerlendirmeye alındı. Katılan şiirler arasında birincilik ödülünü alabilecek şiir bulunmazken ikincilik, üçüncülük ve jüri özel ödülüne layık görülen yarışmacılara burada biraz sonra ödülleri takdim edilecektir. Yarışmacıları yürekten kutluyor ve başarılarının devamlı olmasını diliyorum. Bu vesile ile teşkilat ve emekli mensuplarımızın daha nice 10 Nisan Polis Bayramlarına sağlık ve mutluluk içerisinde erişmelerini temenni ediyor, şehitlerimizi rahmet, gazilerimizi minnetleyadediyorum. Görevleri başındaki arkadaşlarımıza da esenlik ve başarılar diliyorum.” dedi

          Yarışmada jüri tarafından, “Yiğitlerin Türküsü” adlı şiiri ile ikincilik ödülüne layık

görülen İbrahim ŞAŞMA’nın ödülünü emniyet kökenli İstanbul eski valisi ve milli savunma eski bakanlarından Nevzat Ayaz verdi.

          Karaman 1974 doğumlu olan İbrahim ŞAŞMA çiftçi bir ailenin yedinci ve son çocuğu. Halen bir kamu kurumunda memur olarak çalışıyor. Evli ve bir çocuk babası. “Kendimi bildim bileli edebiyata tutkunum. Sürekli yazıyor, yazarak yaşıyorum. Yazdıklarımı paylaşmak ulvi bir duygu benim için. Bayrağıma, milletime, öz kültürüme, toprağıma, özgürlüğüme ve canımdan can olan insanlara dair yazıyorum sürekli…” diyen şairin yarışmaya katılan “Yiğitlerin Türküsü” adlı on kıtalık şiirinden bir dörtlük alıyoruz aşağıya.

          Ben bir Gaffar tanırım, ay yıldıza yar olan,

          Sakarya’da akan su, Toroslarda kar olan,

          Göğsündeki kör kurşun şeref olan ar olan,

          Canı cennet vatana seren yiğitler bizde.

 

          

 

           Bayraklı Kutu” adlı şiiriyle üçüncülük ödülüne layık görülen Ömer KILINÇER’in ödülü, Emniyet Eski Genel Müdürü Emekli Vali Yılmaz ERGÜN tarafından verildi.

          1992 yılında Adana’nın Seyhan ilçesinde doğan Ömer KILINÇER, halen Erzurum Polis Meslek Yüksek Okulu öğrencisi. “Şimdiye kadar yaptığım en doğru tercih olduğunu düşündüğüm bu okul bana çok şey kazandırdı ve kazandırmaya da devam ediyor. Vatanıma ve milletime hizmet edeceğim bu mesleğe girdiğim için mutluyum” diyor ve “Bayraklı Kutu” adlı şiirinin son dizelerinde;

          Oluk oluk onur akar damarlarından, polisim toprağa düştüğü zaman

          Gözler nemlenir fakat yürekte fırtınalar kopar o an

          Bir ana, bir çocuk, baba ve kardeş

          Avluda bir tabut, göklerde ezan, yüreği hüzün kokan bir eş.

 

           diyerek, daha öğretim aşamasında mesleğin bütün havasını teneffüs etmiş gibi.

          Jüri özel ödülünü alan öğretmen Nefiye TAYRAN, “Bir Tanem” adlı şiiriyle yarışmaya Zonguldak’tan katıldı. Ödülünü emniyet kökenli Vali Orhan TAŞANLAR’ın

elinden aldı. 1971 yılında Nevşehir ilinin Gülşehir ilçesinde dünyaya gelen Nefiye TAYRAN işçi emeklisi bir babanın üç çocuğundan en küçüğü. “Bir Tanem” adlı şiirinin son bölümünden;

 

          Gittin Bir Tanem;

          Bıraktığın “Şehit Eşi” sıfatını onurla taşıyorum.

          Can ve kan verdiğin al bayrağı özenle saklıyorum.

          Sana söz veriyorum, namertlere haykırıyorum.

          Geleceğin mert, kahraman TÜRK POLİSLERİNİ yetiştiriyorum.

          derken, onun, şairliğin yanında, gıpta edilecek bir anne profili çizdiğini görüyoruz.

          Yarışmacıların ödülleri takdim edildikten sonra her üç yarışmacı da kürsüye   gelerek şiirlerini okurken, salonda duygulu anlar yaşandı.

          Yarışmada, yedi kişilik jüriye başkanlık yapan kişi, halen Dünya Sanat ve kültür Akademisi ile Dünya Şairler Konseyi Yönetim Kurulu Üyesi, Dünya Şairi  ünvanına sahip ilk Türk olan Emekli Emniyet Müdürü Nedim UÇAR.

          Geçen yıl Çağın Polisi Dergisi “Ayın Konuğu” köşesinde ağırladığımız Sayın UÇAR “Bugüne kadar katıldığım her şiir ve edebiyat yarışmalarının nerede ise tamamında ödül aldım. Şuan resmileşen ödül sayım 160’ın üzerindedir. Şimdiye kadar bu düzeyde ödül alabilen hiçbir şair ve yazar olmamıştır.” diyor. Şiirlerinden 300’den fazlası TSM, 10 tanesi THM, 8 tanesi Marş, 5 tanesi ilahi ve 12 tanesi çocuk şarıkları dalında bestelenmiş olan Nedim UÇAR’a jüri başkanlığı hizmetiyle yarışmaya katkısından dolayı Temüd-Der Genel Başkanı Barbaros Hayrettin Aydın tarafından Teşekkür Belgesi verildi.

          Geceyi sunan Kültür ve Turizim Bakanlığı Samsun Klasik Türk Müziği Korosu Ses Sanatçısı Udi Osman ERGEN, TRT sanatçısı Piyanist Orhan AYAZ ile birlikte Türk Sanat Müziği’nin güzel şarkılarıyla geceye renk kattılar.