Üst Menu
Search
Generic filters

Ana Menu

64.BASIN TOPLANTISI

 

                                                                       Feyzullah ARSLAN

                                                                                Emniyet Genel Müdür Yardımcısı 

Bu gün 64.sünü yaptığımız Haftalık olağan basın toplantımıza hoş geldiniz diyor, bu vesile ile bizi izleyen ve dinleyen vatandaşlarımıza, Teşkilat mensuplarımıza ve yakınlarına, sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Ayrıca onların güvenlik ve huzuru için her zaman görev başında olduğumuzu bildirmekten mutluluk duyuyorum.

Bugün, Yüce Önder Atatürk’ün Ankara’ya gelişinin 83. yıldönümünü kutluyoruz. Atatürk’ün Ankara’ya gelişi, Samsun’da başlayan, Amasya, Erzurum ve Sivas’ta süren bağımsızlık ve özgürlük savaşımızın önemli bir halkasıdır.

Ankaralıların Atatürk’ e ve arkadaşlarına olan inanç ve sevgileri, bağımsızlık ve özgürlük savaşını yürütenlere büyük güç kazandırmış, destek olmuştur. Ulusal Kurtuluş Savaşımızın başarıya uluşmasında Atatürk’ ün Ankara’ ya gelişiyle oluşan sevgi ve inanç selinin büyük bir etkisi vardır.

Bu vesileyle Atatürk’ün Ankara’ya gelişinin 83. yıldönümünü kutluyor, vatandaşlarımıza esenlikler diliyorum.

Yine, sevinciyle, kederiyle, hep birlikte bir yılı daha geride bırakıyoruz. 2002 yılında olduğu gibi, 2003 yılında da; Türk Polis Teşkilatı, yasalarla kendisine verilen güvenliği ve huzuru sağlama görevlerini, vatandaşın memnuniyeti ve personelinin de önemi ve değerini gözönünde bulundurarak en kısa sürede, en iyi ve en verimli şekilde kendini sürekli yenileyip ve geliştirerek yerine getirmeye devam edecektir.

Ben bu vesile ile personelimizin ve bütün vatandaşlarımızın yeni yılını şimdiden kutlarken, sağlık, mutluluk ve başarı diliyor; “ polis-vatandaş el ele, 2003 yılında, daha huzurlu günlere” diyorum.

YILBAŞINDA ALINACAK TRAFİK TEDBİRLERİ

Yılbaşı tatili nedeniyle gerek şehirlerarası, gerekse şehiriçi yollarda trafiğin yoğunlaşacağı dikkate alınarak, trafik kazalarının meydana gelmesini önlemek ve vatandaşlarımızın huzur ve güven içerisinde bir yılbaşı geçirmesini temin etmek amacıyla, Emniyet Genel Müdürümüz Sayın İ.Kemal ÖNAL imzası ile bir genelge yayınlanmıştır.

Genelgede alınacak tedbirler maddeler halinde şu şekilde belirtilmiştir:

a-Kayak merkezlerinin bulunduğu Bursa-Uludağ, Ankara-Elmadağ, Kayseri-Erciyes, Çankırı-Ilgaz, Erzurum ile Akdeniz ve Ege bölgelerinde bulunan Mersin, Antalya, Muğla, Aydın, İzmir, Balıkesir gibi turizm merkezlerine diğer illerden trafik akımı olacağı düşünülerek, bu güzergahlarda özellikle tatile gidiş-dönüş günleri ek trafik tedbirleri alınacak, gerektiğinde tatil süresince, şehiriçi ve şehirlerarası yollardaki trafik akımı dikkate alınarak, Şehiriçi Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ve Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüklerinin birbirlerini takviye etmeleri sağlanacaktır.

b-154 Alo Trafik ve 155 Polis İmdat hatlarında görev yapan personel takviye edilecek ve bu telefonlara yapılacak müracaatlar titizlikle değerlendirilerek, özellikle alkollü sürücülerin araç talepleri mahallinde faaliyet gösteren ticari araçlara haber vermek şeklinde yerine getirilecektir.

c-Kontroller daha çok seyir halinde yapılacak ve hatalı sollama, yakın takip, şerit ihlali, emniyet kemeri, alkollü araç kullanımı ve hız kurallarının denetimine ağırlık verilecektir. Belirlenen limitlerin üzerinde alkol aldığı tespit edilenler hakkında gerekli yasal işlemler yapılacak, araçları alkolsüz başka bir sürücünün bulunmaması durumunda, uygun yerlerde (trafik kuruluşları otoparkı veya yediemin otoparklarda) muhafaza altına alınacak ve araç sürücüsü ile araçta bulunan diğer şahıslar, mahallinde temin edilecek ticari araçlarla, gidecekleri yerlere gönderilecektir.

d-Yorgun ve uykusuz araç kullandığı tespit edilen sürücüler uyarılarak, güzergah üzerindeki Bölge Trafik Denetleme İstasyon Amirlikleri de dahil olmak üzere, müsait yerlerde dinlenmeleri sağlanacaktır. 

e-Şehirlerarası yollarda hava şartlarına göre sürücüler uyarılacak ve araçlarda bulundurulması zorunlu gereçlerin neler olduğu hatırlatılarak, eksikliklerin tamamlanması sağlanacaktır. 

f-Özellikle şehirlerarası otobüs terminallerinde otobüslerin takoğraf kontrolleri artırılarak, çalışma ve dinlenme süreleri ile hız sınırlarına uymadığı tespit edilen sürücüler hakkında yasal işlem yapılacaktır. 

g-Yılbaşı gecesi, vatandaşlarımızın trafikle ilgili müracaatlarını değerlendirmek ve trafikle ilgili alınan bütün tedbirleri denetlemek amacıyla bir Şube Müdürü veya rütbeli personel görevlendirilecektir. 

h-Alınan bütün tedbirlere rağmen yoğun kar yağışı, buzlanma, heyelan, yoğun sis, trafik kazası vd. sebeplerle karayollarının trafiğe kapandığı veya yol güvenliğinin olumsuz yönde etkilendiği ve önem arz eden trafik kazası meydana geldiği hallerde durum en seri şekilde Trafik Hizmetleri Başkanlığına bağlı Kaza Danışma Biriminin 0 312 412 25 92 nolu telefon veya 0 312 468 91 43 nolu faksına bildirilecektir.

Yılbaşı Gecesi Sürücülere Yardım Servisi

Biraz önce bahsetmiş olduğum yılbaşı tatili trafik tedbilerine ek olarak, alkollü vatandaşlarımızın alkollü araç kullanmalarını engellemek, onları sağlıklı ve sağlıcakla evlerine teslim etmek için başlatmış olduğumuz “ Yardım Servisi” çalışmamıza değinmek istiyorum.

Emniyet Teşkilatı olarak amacımız, vatandaşlarımızın özellikle tatil süresince ve yılbaşı gecesi yorgun ve bitkin durumda veya alkol duvarını aşıp, alkollü araç kullanarak kazaya sebebiyet vermemesi, neşe ve sevinç ile karşılamak istediğimiz yılbaşının vatandaşlarımızca kedere ve eleme dönüşmemesidir.

İşte bu nedenle diyoruz ki; Eğer ki, arabanızı kullanamayacak durumdaysanız, yorgunsanız veya uykusuzsanız ya da alkol duvarını aştıysanız 154 ve 155 nolu telefonlarımızı arayarak    “ Yardım Servisi” mizden yardım isteyebilirsiniz. Emniyet Teşkilatı olarak sizlerin emrindeyiz. Bizlere bir telefon etmeniz yeterli; bu telefonlarımıza bulunduğunuz yeri bildirirseniz biz sizi sağlıcakla gideceğiniz yere  veya evinize, bir başka araçla göndereceğiz. Yardım Servisi’ ni bu amaçla oluşturduk. Lütfen size yardım edebilmemiz için bize yardımcı olun ve bizleri arayın. Sizin güvenli ulaşımınızı sağlıyacağız.

YENİ YIL KONSERİ

Personelimizin boş zamanlarında dinlenmeleri, sosyal ve sanatsal faaliyetlere özendirilmesi, sosyal yönünün tanıtılması, halkımızın, meslektaşlarımıza yönelik sevgi ve sempatisinin attrılması ve polis-halk arasında bir güven ortamının yaratılması amacıyla, 24 Nisan 2002 tarihli emir ile Emniyet Genel Müdürlüğü Türk Sanat Musikisi Korosu kurulmuştur.

Koro, bugün ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezinde saat 20:00’ de bir konser verecektir. Konserin hazırlanmasında başta TRT Genel Müdürümüz olmak üzere, ODTÜ Rektörümüz ve emeği geçen herkese ayrı ayrı şükranlarımı sunuyorum.

Sizleri de düzenlenecek bu konsere davet ediyoruz

EĞİTİM

Eğitim Kurumlarımız

Sizlere her zaman söylediğim gibi eğitim, her güzelliğin ve iyiliğin kaynağıdır. Bu nedenle Emniyet Teşkilatı da eğitime son derece önem vermektedir. Bu amaçla hergün kendini sürekli yenilemekte ve geliştirmektedir.

Geçen hafta sizlere eğitim-öğretim kurumlarımızdan birisi olan SASEM’ i tanıtmış ve faaliyetleri hakkında bilgiler vermiştim.

Bu hafta da sizlere, 26 Haziran 2000 tarihinde Birleşmiş Milletler öncülüğünde, Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığına bağlı olarak kurulan ve uluslararası nitelikte olan “Türkiye Uluslar arası Uyuşturucu ve Organize Suçlarla Mücadele Akademisi” (TADOC)hakkında bilgiler aktarmak istiyorum.

Türkiye Uluslar arası Uyuşturucu ve Organize Suçlarla Mücadele Akademisi (TADOC)

Türkiye, bulunduğu coğrafya nedeniyle uyuşturucu ve kimyasal maddelerin üretim ve tüketim bölgeleri arasında yaşanan yasadışı trafiğinden büyük boyutlarda etkilenmektedir.

Bu denli hassas bir bölgede yer alan Ülkemiz, bir insanlık suçu olan uyuşturucu kaçakçılığı ile mücadelesini uluslararası işbirliğinin gerekliliğine inanarak çok yönlü sürdürmektedir.

Ülkemiz, özellikle 90’lı yıllardan itibaren, uyuşturucu madde kaçakçılığı ve organize suçlarla mücadele alanında önemli başarılar göstermiş ve anılan suçlarla mücadelesini ulusal boyutun ötesine taşıyarak uluslararası düzeyde yürütebilmenin altyapısını oluşturmak için her türlü girişimi desteklemiştir.

26 Haziran 2000 (Bu tarih her yıl Dünya Uyuşturucu ile Mücadele Günü olarak kutlanmaktadır.) tarihinde Ankara’da imzalanan uluslararası bir anlaşmayla Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı’na bağlı olarak Ülkemizin ilk uluslararası nitelikli mücadeleci kurum akademisi olan; “Türkiye Uluslararası Uyuşturucu ve Organize Suçlarla Mücadele Akademisi (TADOC)” kurulmuştur.

Ayrıca TADOC’un benzer amaçlarla dünyanın değişik bölgelerinde kurulması düşünülen akademiler için bir model olarak benimsendiği hem Bölge Ülkeleri hem de Birleşmiş Milletler Örgütü’nce belirtilmiş, iki yıl gibi çok kısa bir sürede gelinen bu nokta TADOC Projesinin, 2001 yılında Birleşmiş Milletler bünyesinde eğitim alanında hayatageçirilen “en başarılı proje” olarak gösterilmesini sağlamıştır.

Tadoc’ta Düzenlenen Eğitim Programları Ve Katılımcı Dağılımları

 Eylül 2000 tarihi itibariyle eğitim programlarını uygulamaya başlayan TADOC’ta bugüne kadar anılan suçlarla mücadele alanında;

  • (44) adet ulusal temel eğitim programı,
  • (32) adet ulusal uzmanlık eğitim programı,
  • (16) adet uluslararası uzmanlık eğitim programı,
  • (21) adet seminer, (2) adet uluslararası nitelikli workshop çalışması ve (1) adet panel programı düzenlenmiştir.

Emniyet Genel MüdürlüğüGümrük Müsteşarlığı, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı gibi ulusal mücadeleci kurumlardan;

  • (2.763 ) kanun uygulayıcı personel ulusal  temel eğitim programlarından,
  • (583) kanun uygulayıcı personel ulusal uzmanlık eğitim programlarından,
  • (745) kanun uygulayıcı personel seminer programlarından yararlanırken, ECOKEİ ve Balkan Ülkeleri ile ülkemizle ikili güvenlik ve işbirliği anlaşmasına sahip ülkelerden toplam (267) kanun uygulayıcı personel uluslararası uzmanlık eğitim programları ile workshop çalışmalarından  faydalanmıştır.

2000-2002 Yılları Arasında Tadoc’ta İşbirliği Yapılan Ülkeler Ve Gerçekleştirilen Eğitim Programları

Ülkemiz ile ABD, Almanya, Fransa, Hollanda, İngiltere ve Kanada ülkeleri ile işbirliği çerçevesinde; (39) adet eğitim programı gerçekleştirilmiş ve bu programlardan toplam (821) kanun uygulayıcı personel faydalanmıştır.

Söz konusu ülkeler ile gerçekleştirilen eğitim programı ve faydalanan kanun uygulayıcı sayıları ise şu şekildedir:

TÜRKİYE-ABD

Eğitim programı sayısı (4), faydalanan kanun uygulayıcısı sayısı (111),

TÜRKİYE-ALMANYA

Eğitim programı sayısı (4), faydalanan kanun uygulayıcısı sayısı (79),

TÜRKİYE-FRANSA

Eğitim programı sayısı (11), faydalanan kanun uygulayıcısı sayısı (218) 

TÜRKİYE-HOLLANDA

Eğitim programı sayısı (4), faydalanan kanun uygulayıcısı sayısı (96),

TÜRKİYE-İNGİLTERE

Eğitim programı sayısı (9), faydalanan kanun uygulayıcısı sayısı (161),

TÜRKİYE-KANADA

Eğitim programı sayısı (7), faydalanan kanun uygulayıcısı sayısı (156) dır. 

KIŞ MEVSİMİ NEDENİYE VATANDAŞLARIMIZCA ALINACAK TRAFİK TEDBİRLERİ GENELGESİ

Kış mevsiminin başlaması nedeniyle karayolu ulaşımında yaşanacak olumsuz hava koşulları dikkate alınarak vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin korunması, güven ve huzur içerisinde seyahat edebilmelerini temin edebilmek amacıyla alınması gereken tedbirleri içeren 18.11.2002 tarihli bir  genelge hazırlanarak Valiliklerimize ve ilgili kurum ve kuruluşlara gönderilmiştir.

Vatandaşlarımızın kış şartlarında güvenli bir şekilde araç kullanmaları ve herhangi bir trafik kazasına karışmamaları için aşağıdaki kural ve tedbirlerin bilinmesinde ve uygulanmasında fayda görülmektedir.

       Sürücülerimizin ve yol kullanıcısı vatandaşlarımızın;

*Araçlarının kışlık bakımını yaptırmaları, kapasitesini ve sınırlarını bilmeleri,

*Aşınmış kabak tabir edilen lastik kullanmamaları,

*Araçlarının ışık donanımlarını kontrol ettirmeleri,

*Araçlarında zincir, takoz, çekme halatı vb. bulundurmaları

*Karlı ve buzlu havalarda mutlaka zincir takmaları, yine bu havalarda mümkün olduğunca trafiğe çıkmamaları, çıkmak zorunda kalındığında ise toplu taşıma araçlarını (otobüs, tren, uçak vb.) tercih etmeleri,

*Gerekmedikçe gece araç kullanmamaları,

*Yoğun sisli havalarda sisin dağılmasını beklemeleri, trafiğe çıkmak durumunda kalınmasında ise sis ışıklarını mutlaka kullanmaları ve olumsuz hava şartlarında öndeki aracı güvenli bir mesafeden takip etmeleri,

*Alkollü araç kullanmamaları,

*Yorgun, uykusuz ve dikkatsiz bir şekilde direksiyon başına geçmemeleri,

*Şerit ihlali yapmamaları,

*Hız kurallarına riayet etmeleri ve hızlarını hava, yol ve trafik durumunun gerektirdiği şekilde ayarlamaları,

*Emniyet kemerlerini şehir içi ve şehirdışı yollarda mutlaka takmaları,

*Hatalı sollamadan kaçınmaları,

*Yola çıkmadan önce, yolda herhangi bir nedenle beklemeye karşı araçlarında battaniye ve gıda maddeleri bulundurmaları,

*En önemlisi de yolda aceleci davranışlarda bulunmamaları,           

Kendi can güvenlikleri için büyük önem taşımaktadır.           

Ayrıca kış mevsimi süresince Trafik Hizmetleri Başkanlığımızca; 

  • Ankara-Bolu-Düzce-Sakarya-Kocaeli-İstanbul,
  • Ankara-Eskişehir (Sivrihisar)-Afyon-Isparta-Burdur-Antalya,
  • Ankara-Aksaray-Niğde (Ulukışla)-Adana,
  • Ankara-Kırıkkale-Çorum-Amasya(Merzifon)-Samsun,
  • Ankara-Kırıkkale-Kırşehir-Nevşehir-Kayseri-Sivas (Gürün)-Malatya,
  • İstanbul- Kocaeli- Sakarya- Bilecik (Bozüyük)-Eskişehir-Kütahya-Afyon,
  • Ankara-Eskişehir-Bilecik-Bursa,
  • Ankara-Konya (Seydişehir)-Antalya (Alanya),
  • Ankara-Eskişehir-Afyon-Uşak-Manisa (Salihli)-İzmir,

Güzergahlarımızın hava, yol ve trafik durumlarına ait bilgiler günlük ve gelişen durumları anlık olarak izlenmekte, meydana gelen olumsuzluklarda alınması gereken tedbirlerin ilgili kurum ve kuruluşlarla irtibatlı olarak aldırılması il trafik  kuruluşlarımızdan istenilmektedir.

RESMİ ARAÇLARIN DENETLENMESİ

Değerli Basın Mensupları,

Bugün sizlere Trafik ile ilgili olarak alışık olmadığınız değişik bir konuda; resmi araçların denetlenmesi konusunda bilgiler vermek istiyorum.

2000 yılında                     (29.436),

2001 yılında                     (39.147),

2002 yılı ilk 10 ayında   (21.919)  olmak üzere toplam (90.502) resmi araç denetlenmiş; kurallara uymadığı tespit edilen,

2000 yılında                     (7.812),

2001 yılında                     (3.549),

2002 yılı ilk 10 ayında      (1.262) olmak üzere toplam (12.623) resmi araç sürücüsü hakkında cezai işlem yapılmıştır.

YAYINLARIMIZ

Gençlik ve Terörizm İsimli Kitap

Günümüzde terörizm, özellikle 11 Eylül 2001 tarihinde ABD’ deki Dünya Ticaret Merkezi ve Pentagon’a düzenlenen saldırılardan sonra üzerinde en çok konuşulan, tartışılan ve çözüm yolları üretilmeye çalışılan sorunlarından biri haline gelmiştir.

Ülkemiz ise, 30 yıldan bu yana terörizmin her türlüsünü yaşmış bir laboratuar ülke konumunda bulunmaktadır. Bu bağlamda ülkemizin terörle mücadele konusunda büyük bir bilgi birikimine sahip olduğu söylenebilir. Fakat bu birikimin bugüne kadar bilimsel ve sistematik hale getirilebilmiş değildir.

 Bu nedenle Teşkilatımız personelini bilimsel araştırmalar yapmaya ve yaptıkları bu araştırmaları kaleme almaları konusunda teşvik ediyoruz. İnancımız ve isteğimiz, önümüzdeki yıllarda bu tür çalışmaların ivme kazanarak devam etmesi ve ülkemizin terörle mücadele konusunda dünyaya eğitim veren konuma gelmesidir.

Bu amaçla, alanında bir ilk olan “Gençlik ve Terörizm” isimli kitap hazırlanmıştır.

Polis Dergisi

Değerli Basın Mensupları,

Bugün sizlere ikinci olarak, Emniyet Genel Müdürlüğümüzün 3 aylık mesleki fikir, hizmetiçi eğitim, haberleşme ve kültür dergisi olan “Polis Dergisi” nin son sayısını tanıtmak istiyorum.

Polis Dergimizin bu sayısında polislik mesleği ile ilgili bilimsel araştırma ve çlışmalar ile uygulamadaki aksaklıklar ve çözüm önerilerini içeren araştırma, makale, deneme, rapor ve haberler yer almaktadır.

Her iki yayınımız da kütüphanenizi zenginleştirmek ve faydalanmanız amacıyla sizlere  dağıtılmıştır. Umarım faydalı olur.

Ayrıca, bu iki  yayınımızın hazırlanmasında emeği geçenleri kutluyor ve bu tür yayınların devamını diliyorum.

Yine sizlere geçen hafta dağıttığımız, “ Kaçakçılık ve Organize Suç Terimleri Sözlüğü” ne benzer bir çalışmadan bahsetmek istiyorum.

Teşkilatımızda, geçmişten bugüne kadar kullanılan bazı terimler ( vukuat, ceraim, zabıt, varaka, varide, sadire, mülaki vb) günümüz Türkçesine uyum sağlamadığı gibi teşkilatımızın iletişiminde ve polis-halk ilişkilerinde de uygun ifade tarzı olmamaktadır.

Bu amaçla, teşkilatımız personelinin ortak bir terminoloji kullanmalarını sağlamaya yardımcı olmak ve polis-halk ilişkilerinde uygun ifade birliğini sağlamak üzere, Emniyet Teşkilatımızda halen kulanılan, fakat güncelliğini kaybetmiş terimlerin belirlenerek, günümüz Türkçesine uyarlanmak, Kanun, Tüzük ve Yönetmeliklere aykırı olmamak suretiyle,

kullanılan eski tabirlerin yenileştirilmesi ile ilgili bir çalışma başlatılmıştır. Bu çalışma biter bitmez yine sizlere dağıtılacak ve böylece kütüphanenizi zenginleştirecek  yeni bir kaynağa daha saip olacaksınız.  

İNTERPOL FAALİYETLERİ

Bulgaristan’da işlediği cinayet suçundan hükümlü olup; Uluslar arası düzeyde iadesi amacıyla aranmakta iken, Manisa’ da  yakalanan    Atanas MLADENOV ile,

Teşekkül halinde uyuşturucu ticareti yapmak suçundan 12 yıl 6 ay ağır hapis cezasına hükümlü olup cezasının bakiye kısmının Bulgaristan’da infazı uygun görülen Raskov IVANOV,

20 Aralık 2002 günü Bulgaristan İnterpol görevlilerine teslim edilmişlerdir. 

İSTATİSTİKİ BİLGİLER 

Geçen hafta yurdumuzda meydana gelen trafik, asayiş, toplumsal olaylar, terör ve kaçakçılık olaylarına ait istatistiki bilgileri sizlere aktarmak istiyorum. 

TRAFİK KAZALARI           

Geçen hafta içerisinde polis sorumluluk bölgesinde  (69) trafik kazası meydana gelmiştir. Bu kazalarda (84) vatandaşımız hayatını kaybetmiş, (63)vatandaşımız ise yaralanmıştır.

Geçen haftaya göre; kaza sayısında % 4’lük,  ölü sayısında  % 2’lik, yaralı sayısında % 66’lık azalış meydana gelmiştir.  

ASAYİŞ OLAYLARI 

Geçen hafta içerisinde polis sorumluluk bölgesinde (42) olay meydana gelmiş, (44) vatandaşımız hayatını kaybetmiş, (63) vatandaşımız yaralanmış, (12) kişi yakalanarak adli makamlara sevk edilmiştir. Geçen haftaya göre; olay sayısında % 2,5’luk, ölü sayısında % 44’lük artış, yakalanan şahıs sayısında ise % 43’lükazalış meydana gelmiştir. 

TOPLUMSAL OLAYLAR

Türkiye genelinde gerçekleştirilen (83) toplantı ve gösteri yürüyüşüne yaklaşık (14.892) vatandaşımız katılmıştır. Etkinlikler İstanbul’da (24), Ankara’da (7), İzmir ve Aydın’da (6), Elazığ’da (4), Adana ve Van İllerinde (3), Çanakkale, Diyarbakır, Kayseri ve Malatya illerinde ise (2) şeklinde gerçekleşmiştir. 

TERÖRLE MÜCADELE

Ülke genelinde (32) olay meydana gelmiş, (1) vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. 

Operasyonlarda,   (2) adet bomba ve (1) adet tabanca ve (100) adet mermi ele geçirilmiştir. Geçen haftaya göre; olay sayısında (%88)’lik artış meydana gelmiştir. 

KAÇAKÇILIK OLAYLARI

Mali Suçlar:

Ülke genelinde toplam (152) olay meydana gelmiş, (373) şahıs yakalanarak adli mercilere sevk edilmiştir. Geçen haftaya göre olay sayısında             (% 85)’lik bir artış meydana gelmiştir.

Uyuşturucu Madde Suçları :

Ülke genelinde toplam (48) olay meydana gelmiş,  (91) şahıs yakalanarak adli mercilere sevk edilmiştir. Geçen haftaya göre olay sayısında           (% 19)’luk bir azalış meydana gelmiştir.

Organize Suçlar :

Ülke genelinde toplam (1) olay meydana gelmiş, bu olaylarda (4) şahıs yakalanmış önceki haftaya nazaran olay bazında  (%300)’lük bir azalış meydana gelmiştir. 

Toplantımıza göstermiş olduğunuz ilgiden dolayı sizlere teşekkür ederim.