Üst Menu
Search
Generic filters

Ana Menu

Yaşadığımız ortamlarımız Hayat standartlarımız ve “polis lojmanları

 

 

                              Cengiz DEMİR

                                                                                                                       Başkomiser                                                                                                                                                                                                               Eğitim Daire Başkanlığı

 

 

Ankara tüm teşkilatlarda olduğu gibi Emniyet Hizmetlerini yürüten tüm mensuplarımızın içinde, çok önemli statüsü ve özelliği olan bir kentimiz; başkentimiz. Genel Müdürlüğümüzü, güzide başkanlıklarımızı, il emniyet müdürlüğümüzü ve çeşitli misyonlarda görev yapan meslektaşlarımızı içinde barındıran bir ilimiz. Teşkilat Mensuplarımızın ikamet sıkıntısı kiralar ve kira bedelleri, herkezce bilinen olan sorunlar  ilgililerimizce çözülme çabalarıda hepimizin mağlumu, lojmanlara girebilmek için müracaat eden binlerce personelimizin yanında, bir lojman sahibi olabilmenin bahtiyarlığını yaşayan meslektaşlarımızın sosyal hayatlarını ve durumlarını değişik bir profilden ele alacak olursak, karşılaştığımız problemlerin  çözüm bulunamayacak kadar zor olmadığını, fakat çözmek için yeterli bir sistemin kurulmadığını görmek mümkün olacaktır.

GÜVENLİK : Yaklaşık 900 lojmanın bulunduğu ortalama 4500-5000 meslektaş ve mensubumuzun yaşadığı bir kasaba büyüklüğündeki lojmanlarımızda güvenlik (avam tabiriyle tamamen kendi haline bırakılmış  durumda)Seyyar satıcısından ,akşam Boza diye bağıranından ,sabah süüt diye rink yapanına kadar herkezi her saat bulmanın mümkün olduğu bir Anadolu Kasabası görünümünde.Elindeki kısıtlı imkanlarla dünyanın en ideal teşkilatlarıyla yarışan TÜRK Polis Teşkilatı herkes için canı pahasına çalışırken kendi Güvenliğini unutmakta ve yeterli ilgi ve alakayı göstermemektedir. Son zamanlarda Ankara Emniyet Müdürü Sayın :Hasan YÜCESAN ‘ın şahsi gayretleriyle yaptığı çalışmaları takdirle karşılamak gerektiğini unutmamak şartıyla, ama bu çalışmaların devam etmesini lojmanları korumak amacıyla ilgili İlçe Emniyet Müdürlüğü bünyesinde yada lojman idareamiriliğinin kontrolünde yeterince polis tahsisinin yapılması,tek giriş ve çıkışa düşürülen lojman girişinin muntazaman kontrol edilmesi zaruridir. Hepimizin malumu olduğu üzere kendi güvenliğini sağlayamayan bir birimden  güvenlik beklenemez .Kaldı ki korunma problemi olan insanların öncelik olarak alındığı lojmanlarda    korunmasız bırakılması kadar afaki  bir düşünce olamaz .

EĞİTİM: Lojmanlarda oturan teşkilat mensuplarımızın genel çoğunluğu ,çocuklarını lojman içinde bulunan Orhangazi İlköğretim okuluna göndermekte ,okulun imkan ve olanakları  tamamen yetersiz olduğundan kaliteli ve etkin bir eğitim alamamaktadır. Öğretmenlerin yetersizliği etkin ve ideal bir müdürün okulda bulunmaması lojmanlardaki tüm yapıyı olumsuz etkilemekte, problemlerin ana kaynağını teşkil etmektedir. Teşkilat mensuplarımızı tabi tutmuş  olduğumuz   eğitimlerden meslektaşlarımızın aileleri yararlanamamaktadır. Genel Müdürlük yada ilgili birimlerin mutlaka Milli Eğitim aracılığıyla okulu sahiplenmesi yada teşkilat mensuplarımızın  çocukları için pilot uygulamalar yapılmalı ve etkin uygulamalar hayata geçirilmelidir..

SOSYAL HAYAT: Bir insan için en önemli amaçlardan biri sosyalleşme ,ve iyi şartlarda yaşayabilme amacıdır. Eğlenmeye, boş vakte ve imkana sahip olmayan teşkilat mensuplarımızla birlikte tüm ailesi ve çocuklarının da aynı kaderi paylaşması lojmanlarda ikamet edenler için zorunlu hale getirilmiş durumda.Alışveriş yapacak yer yok ,akşam oturacak bir yer yok, lokal, lokanta ,kafe ne gezer ,çocuklar için kırık dökük iki adet salıncak yine şükranla bahsetmek istiyorum Sayın Hasan YÜCESAN ve Adnan MUTLU müdürümün katkılarıyla küçük bir havuz ve birkaç çam ağacı temin edilip bir park kazandırılma çalışmalarından başka maalesef   5000 kişi Türkiye’nin gözbebeği başkentimizde kaderine teslim edilmiş durumda, .İçinde oturulan binalar bakımsızlığı ,dökülen sıvalarıyla virane görünümüyle teşkilatımıza yakışmayacak  bir şekilde. . Eskimiş su ve kanalizasyon sistemini tamir için lojman idaresince getirilen Belediye görevlileri lojmanın dört bir yanını kazarak tamir yapmakta. Her ay tamirlerle ve %70 kayıpla ısınma sağlamaya çalışılan kalorifer tesisatıyla altyapısındaki durumuda üsteki görünümünden farksız bir kasaba Lojmanlarımız…

NELER YAPILMALI:

 

1.Lojman Yönetimleri tek bir elde toplanmalı lojmanda oturan en yüksek rütbeli bir personel  sorumluluğunda ,mutlak bir Genel Müdür Yrd. bağlanmalı ve ilgili Daire Başkanlıklarıyla koordineli çalışmalı

2.Güzelliklerin yapıcısı koruyucusu  insandan başkası  olamaz mantığından hareketle, Genel Müdürlük ve Ankara Emniyet Müdürlüğü lojman içerisindeki okulun özel bir okul gibi faaliyet göstermesi  ve tüm hizmetlerin verilmesi için (Tv,Video, Bilgisayar …)temininde ve okulda görev alacak personelle ilgili Milli Eğitim’le ortak hareket etmeli .

3. Teşkilat Mensupları ve eşlerinin boş vakitlerini lojman içerisinde değerlendirebileceği özel teşebbüsler tarafından yapılacak faaliyetlere izin verilmeli ve bunların kontrolünü üstlenecek yetkili bir kurul oluşturulmalıdır.Kantinin bir şubesi lojmanlarda açılması temin edilmeli,futbol sahaları ,spor ve kondisyon merkezleri yapılmalı sporla iç içe olmak zorunda olan  bir teşkilat için spor tesislerinin ne kadar gerekli olduğu hepimizin malumudur.

  Herkezin yaşamaktan ve içinde bulunmaktan mutlu ve memnun olacağı bir ortamda buluşabilmemiz dilek ve temennileriyle..