Üst Menu
Search
Generic filters

Ana Menu

BAŞLAMAK

GENEL YAYIN YÖNETMENİ’NDEN

 

Özgüner POLAT

Genel Sekreter

Emekli Emniyet Müdürü

Dergimizin amaçları arasında bugünkü aksaklıkları dile getirmek kadar, geçmişteki acı, tatlı anıları da şimdiki ve gelecekte ki kardeşlerimize aktarmakta var. Sayın ve Sevgili arkadaşımız Kemal Çelebi’ye yazması için zorladık, bizleri kırmadı anılarını yazmaya başladı. 17.sayıda “Yaşanmış Anılardan” başlıklı yazısında “Başçavuş” 18.sayıda “Hınıslı Hıdır Efendi” 19.sayıda “Tatlı Olmayan Tatlı” başlıklı anılarını yazdı. Okurlarımızdan beğeni mesajları aldık. Daha öncede önceki Teftiş Kurulu Başkanlarımızdan Sayın Halit Karabulut’un 2.sayıda yayınladığımız “Okul ve Meslek Anıları” 3.sayıda yine “Okul ve Meslek Anıları-2” başlıklı anılarını yayınladık. O gün yaşananları bugünlere aktardı. Anıları yaşadığı arkadaşları arasında sonradan Em.Gn.Müdürü, milletvekili hatta Bakan olmuş arkadaşları vardı. Bunlar kolej anıları idi. Kolejden, Akademiden yeni mezunlara nerelere gelinebileceğine güzel örneklerdi. Bu anılar da övgüler aldı.

Yüzlerce Emekli Emniyet Müdürleriyiz. Hepimizin güzel anlamlı ve ders çıkarılacak anıları vardır. Genel Müdür Yardımcımız Sevgili ve Değerli insan Sayın Feyzullah ARSLAN kendi ve diğer emniyet mensuplarının anılarını “ Gül Güldür, Düşündür” isimli bir kitapta toplayarak yayınladı. Kitabın içeriği dopdolu. Hakikaten gülünecek, düşünülüp ders çıkarılacak olaylar var. Kendisini kutluyorum.

Değerli Genel Müdür Yardımcılarımızın, daire başkanlarımızın, daire başkan yardımcılarımızın, şube müdürlerinin kısaca her rütbedeki arkadaşlarımızın yazılırını, şiirlerini yayınlıyoruz. Bilimsel değeri yüksek meslekteki teknik, teknolojik gelişmeleri, hukuki değişiklikleri, insan hakları ve Avrupa Birliği uyum yasalarının uygulanmalarını içeren makaleler ve Akademik kariyer yapanların tezlerinin yayınlanması merkez ve taşra birimlerinde çalışanlara meslek içi eğitim olmaktadır. Eğitim Daire Başkanımız Sayın Ö.Rıza Göküş, Genel Müdürlüğümüz tarafından açılan her eğitim kursunu yazarak eğitime katılamayanlarında bilgilenmesini sağlamaktadır.

Konuk yazarlar olarak bizlere katkıda bulunan Profosörlerimizin, Valilerimizin ve diğer konuk yazarlarımızın yazıları da teşkilatımız mensuplarına ışık tutmaktadır.

9 Eylül Üniversitesi Ceza Hukuk Anabilim Dalı Başkanı Sayın Prof.Dr.Bahri Öztürk’ün beş sayı devam eden 16.Hukuk İhtisas Seminerine sunduğu “Terör Örgütlü Suçla Mücadele ve İnsan Hakları” başlıklı bilimsel yazısı dergimize büyük değer kazandırmıştır.

Sayın yazarlarımız, makalelerinizin sadece genç kuşaklara yaradığını düşünmeyiniz. Biz emekliler yeni değişiklikleri, yasal düzenlemeleri günü gününe takip edemiyoruz. Genel Müdürlüğümüzün genelgeleri, Resmi Gazete ve benzeri yayınlar emeklilere ulaşmamaktadır. Bir de taşra illerindeki emeklileri düşünün bunlar her türlü gelişmelerden habersiz. Yazacağınız makaleler emeklilere de bilgi tazeleme olanağı sağlamaktadır.

Dergimiz yurdumuzun her köşesindeki emekliye ulaşmaktadır. En çokta biz emeklilerin gelişmelerden haberdar olmaya ihtiyacımız olduğun unutmayınız.  

Çağın Polisi Dergisi olarak bu değerli,  ileriye ışık tutacak bilgi ve anılar kişilerle uçup gitmesin. Bu değerleri aktaralım. Nereden, nerelere geldiğimizi, Barem Kanunu yürürlülükte iken polisin 15 asli maaşla işe başlayıp 30 yıl sonra, ömründe bir terfi alıp 20 asli maaşla emekli olduğunu, karakollarda yatılıp kalkınıldığını, gece yatakhane denetimlerinin yapıldığını, haftada bir gün eve gidildiğini yeni kuşaklara ibret olsun diye anlatalım. Daha sonra sizlerin bu anlamlı anılarını bir kitapta toplayalım.

Sizlerden isteğimiz lütfen anılarınızı yeni kuşaklardan esirgememenizdir.

Her anın altın değerinde olduğuna inanıyoruz. Galiba zorluk başlama da, önemli olan başlamak. Sonunun geleceğine inanıyoruz.

Hadi şu başlamayı hep beraber yapalım. Geleceğe bir şeyler bırakalım. Deneyimler,  anılar dolu kitabı yayınlamaya çalışalım. Bu kitap sizlerin eseri olacağına bütün kalbimle inanıyorum.

Başlamak bitirmenin yarısıdır.